Kan inte vi sossar längre det vi skall vara bra på?

Vi har tydligen glömt allt. Allt det som våra föräldrar och dem före dem kämpade för. Vi kan inte ens hålla våra angelägenheter ur den media som numer till absoluta huvudparten ägs av våra meningsmotståndare. Håkan var till slut ett lätt byte att fälla och vad värre är, det skedde ivrigt påhejat av många sossar.

Hur faen skall vi kunna skapa en social demokrati? När vi slänger Håkan Juholt till vargarna, en man som i allt han sa, pekade på de orättvisor vi har i detta landet numer. Vi verkar kunna bli ett nytt mittenparti med allt annat än röda värderingar, vilka för övrigt känns som fula i dagens samhälle. Jag ger mig fasen på att en socialdemokratisk seger innehåller fortsatta jobbskatteavdrag, varianter på styggelsen fas-3 och andra högerinitiativ. Jag satt på ett av våra senaste medlemsmöten och hörde just en av våra ungdomar försvara fas-3 med att "man måste prova nya vägar".Varför flirtar vi med dessa mitten-/högerkrafter? Vi har våra meningsfränder i Vänstern, anser jag! Inte i Folkpartiet. Möjligen i en Center, men som tyvärr är inne på samma bana som oss, fast numer över i fiendeland. Jag upplever att vi snart inte är socialdemokrater längre. Vi sviker våra ideal. Vi har i takt med socialdemokratiska framgångar nått ett välstånd som i sig varit korrumperande på vår trossats. Vi verkar inte tycka att vi ska betala skatt för att hjälpa de sämre lottade. Vi verkar inte se att det finns befolkningsgrupper i Sverige som far mycket illa. Då menar jag i handling, inte pliktskyldiga besök i Rosengård i samband med val.

Vi skall öka arbetskraftsinvandringen. ok... Vad gör vi med alla redan arbetslösa både invandrade människor och svenskar? Skall vi inte ta i det problemet först? Varför börjar vi inte validera utländska utbildningar, så kanske många får jobb i nivå med utbildningen redan hos dom som är här? Här finns de grupper i samhället som socialdemokrater kan göra stor skillnad för. Här finns de männsikor som kan bli våra väljare. När röstfiske börjar bli en egen gren, när man anpassar retoriken och idealen efter demografiskt intressanta grupper, snarare än efter vad socialdemokrater står för, tappar man trovärdighet och väljare.

Nä, skomakare, bliv vid din läst. Börjar du spela på kapitalets planhalva, spelar du mot Lundsbergsutbildade elittrupper med penalism som huvudämne. Vårt huvudämne är tolerans, människors lika värde och att alla skall få vara med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback