Kan inte vi sossar längre det vi skall vara bra på?

2012-01-23 @ 11:04:13
Vi har tydligen glömt allt. Allt det som våra föräldrar och dem före dem kämpade för. Vi kan inte ens hålla våra angelägenheter ur den media som numer till absoluta huvudparten ägs av våra meningsmotståndare. Håkan var till slut ett lätt byte att fälla och vad värre är, det skedde ivrigt påhejat av många sossar.

Hur faen skall vi kunna skapa en social demokrati? När vi slänger Håkan Juholt till vargarna, en man som i allt han sa, pekade på de orättvisor vi har i detta landet numer. Vi verkar kunna bli ett nytt mittenparti med allt annat än röda värderingar, vilka för övrigt känns som fula i dagens samhälle. Jag ger mig fasen på att en socialdemokratisk seger innehåller fortsatta jobbskatteavdrag, varianter på styggelsen fas-3 och andra högerinitiativ. Jag satt på ett av våra senaste medlemsmöten och hörde just en av våra ungdomar försvara fas-3 med att "man måste prova nya vägar".Varför flirtar vi med dessa mitten-/högerkrafter? Vi har våra meningsfränder i Vänstern, anser jag! Inte i Folkpartiet. Möjligen i en Center, men som tyvärr är inne på samma bana som oss, fast numer över i fiendeland. Jag upplever att vi snart inte är socialdemokrater längre. Vi sviker våra ideal. Vi har i takt med socialdemokratiska framgångar nått ett välstånd som i sig varit korrumperande på vår trossats. Vi verkar inte tycka att vi ska betala skatt för att hjälpa de sämre lottade. Vi verkar inte se att det finns befolkningsgrupper i Sverige som far mycket illa. Då menar jag i handling, inte pliktskyldiga besök i Rosengård i samband med val.

Vi skall öka arbetskraftsinvandringen. ok... Vad gör vi med alla redan arbetslösa både invandrade människor och svenskar? Skall vi inte ta i det problemet först? Varför börjar vi inte validera utländska utbildningar, så kanske många får jobb i nivå med utbildningen redan hos dom som är här? Här finns de grupper i samhället som socialdemokrater kan göra stor skillnad för. Här finns de männsikor som kan bli våra väljare. När röstfiske börjar bli en egen gren, när man anpassar retoriken och idealen efter demografiskt intressanta grupper, snarare än efter vad socialdemokrater står för, tappar man trovärdighet och väljare.

Nä, skomakare, bliv vid din läst. Börjar du spela på kapitalets planhalva, spelar du mot Lundsbergsutbildade elittrupper med penalism som huvudämne. Vårt huvudämne är tolerans, människors lika värde och att alla skall få vara med.

HiFi - En förmåga att inbilla sig eller ?

2012-01-13 @ 19:27:47
Rubriken är tillspetsad, så klart. Det är ju jag som skrivit den. Jag ser med sorg hur musikkonsumtion är ett bakgrundssorl och inte en emotionell höjdpunkt, där valet av musik kan trycka Dig ut i känslostormar, lika påtagliga som den händelse där kopplingen till musiken en gång skapades. Jag minns ännu min första skoldans i gymnasiet, när jag avslutade med en tryckare till Bright Eyes - Garfunkel.

Detta sitter ännu i minnet. Vidare en period av mörker i min ungdom, där Deep Purples Child in Time var helt ospelbar. Den orsakade sån ångest att struptaget var lika påtagligt som i verkligheten. Man återvänder till musiken. Inte anläggningen egentligen. Det är här det blir så fel. När vissa purister och anhängare av rak frekvensgång, sann fidelity (vad det nu är?) och as is (som det är).Den enda upplevelsen är Din egen. Om den musik Du gillar kan spelas så att precis den känslan man önskar infinner sig är den hifi'n god nog. Dock skall man undvika att uppleva något där prislappen är dyrare, för är man en anhängare av live-upplevelser, är en potent stor anläggning med kraftresurser att få ett pukslag att kännas i mellangärdet något man sedan inte glömmer. Bor man dessutom så att volymratten kan hamna däruppe när helst man önskar, är steget ännu kortare. Sann dynamik eller näst intill är otroligt upplyftande för musiken. Det lustiga är att dynamik är skillnaden mellan den starkaste och svagaste nivån. Man kan med andra ord påverka åt båda hållen, medan de flesta vill bara ha mer och högre. Prova någon gång tipsen kring att få tyst när så skall vara, så upptäckar men att redan 90-100 dB känns högt. Och då kan man "gasa på" även i en lägenhet.

Mitt nya band att snöa in på är Nickelback. Bara konstatera, jag är en rocker. Läser Nikki Six roman men inser att den är fabricerad, spekulativ och inte så lite osammanhängande. Citat från Slash är rakt motsägande sin egen bok. Dock måste jag lyssna in dessa glam rockers Mötley Crüe. Har inte hittat dom, men nu måste jag kolla vad denna neddrogade vettvilling var kapabel till. Tills dess, rock on

Jobb eller inte jobb, det är en het potatis

2012-01-08 @ 16:49:25

Här är dom. Vårt stolta arv. Dom som bär våra gener vidare mot nya höjder, inte utan rock'n'roll emellanåt, men goa, fina männsiskor på väg in i vuxenlivet, skol- och yrkesval. Det ser dom fram emot. Eller? Den yngsta Fas 3 deltagaren jag känner till är född 1989. Han är 5 år äldre än våra förväntansfulla barn. I Trollhättan är 35% ungdomar arbetslösa. I Vänersborg står undomsarbetslöshet för svindlande belopp i försörjningsstöd.Kanske det börjar bli dags för lite mer handgriplig politikerpåverkan? Kanske Stockholm måste vakna. Fördelningspolitiskt är det en jäkla katastrof och skam. Hur kan höga vederbörande tycka att man lyckas. Man lyckas med en parameter, ja. Men är det ett mått på ett bra samhälle? Att vår finansminister anses vara ett föredöme i Europa. Men vad har han här? Vad händer i Malmö. Nu är järnladyn Ask missnöjd med lagarna. Nu skall det hårdare reglar och lagar till. Tror nån verkligen år 2012 att hårdare regler gör nytta mot social oro i en nation? Ta en titt på USA, detta ruttna rike av självrättfärdigande och fördömande av allt som inte följare deras mått. Satt och tittade på en dokumentär om Martin Luther King och kände en värme sprida sig. Det finns chans att ändra, det finns en annan väg, det går faktiskt. I USA har demokratiska och jämlikhetsomdanare mördats; King och Kennedy. När skall vi svenskar resa ur den kommersiella avdomningens altare TV-soffan och mötas som människor på gator, torg och manifestera vårt missnöje. Gå med i det enda partiet som trots allt försöker åstadkomma en mer solidarisk fördelningspolitik. Det som försoffats genom de goda årens tappade stridsmoral, kan vi ändra på. Demokratiska processor går ibland trögt, men det är ingen som behöver frukta för sitt liv.

När fattar vi? När det är försent? Börja nu!